top of page

В які країни Європи можна поїхати на Новий Рік 2021/2022

До початку пандемії, багато хто волів на новорічні свята поїхати кудись у Європу на кілька днів зі своїми сім'ями та близькими.

Як відсвяткувати Новий Рік 2022 в Європі - в які країни можна поїхати
В які країни Європи можна поїхати на Новий Рік 2021/2022

На жаль, останні пару років ми всі були дуже обмежені у своїх подорожах через пандемічну ситуацію. Проте останнім часом багато країн зняли свої обмеження для туристів і вже повертаються до колишнього режиму. Звичайно, ми досі повинні дотримуватися багатьох правил, однак є низка країн, які з радістю чекають туристів до себе на Різдво та Новий Рік.


Відразу зазначимо, що більшість країн приймають лише тих громадян, які пройшли повний курс вакцинації, при цьому лише тією вакциною, яка входить до переліку затверджених Європейським агентством лікарських засобів. До таких вакцин належить:

  • Pfizer

  • Johnson & Johnson

  • Moderna

  • AstraZeneca



Країни ЄС які відкриті для туристів з Росії на сьогодні


Румунія - при в'їзді до Румунії обов'язково слід заповнити карту місця перебування PLF. Для уникнення стандартного двотижневого карантину, потрібно мати при собі один з наступних документів:

  • Сертифікат про вакцинацію (зроблений не менше ніж за 10 днів до поїздки). У Румунії визнаються лише такі вакцини - Johnson & Johnson, Moderna, AstraZeneca, Pfizer.

  • Негативний ПЛР-тест (зроблений не раніше ніж за 72 години до поїздки)

  • Довідка про одужання від коронавірусної хвороби (з моменту якого минуло мінімум 2 тижні)

Болгарія - при в'їзді до Болгарії необхідно на кордоні пред'явити на вибір один із документів:

  • Негативний ПЛР-тест (зроблений не раніше ніж за 72 години до прибуття)

  • Тест на антиген (зроблений не раніше ніж за 48 годин до прибуття)

  • Сертифікат про вакцинацію (за умови отримання фінальної дози вакцини мінімум за 14 днів до в'їзду). Зазначимо, що дозволяється в'їзд із сертифікатом про вакцинацію препаратом Супутник V. Також признаються такі вакцини - Johnson & Johnson, Moderna, AstraZeneca, Pfizer, Janssen, CoviShield, Sinovac, Sinopharm.

Греція - для відвідування Греції, потрібна наявність негативного ПЛР-тесту зробленого не більше ніж за 72 години до прибуття в країну або експрес-тест зроблений максимум за 48 годин до прильоту - якщо у вас немає сертифікату про повну вакцинацію. Також дозволяється в'їзд громадянам щепленим вакциною Супутник V, крім цього визнаються вакцини - Johnson & Johnson, Moderna, AstraZeneca, Pfizer.


Перед прильотом необхідно заповнити форму PLF (карту місця перебування), вказавши свої контактні дані в Греції за день до прибуття в країну. Всі туристи з Росії старше 12 років хто не вакцинувався і не здавав ПЛР-тест, після прибиття проходять безкоштовне експрес тестування.


Угорщина - для в'їзду в Угорщину необхідно на кордоні пред'явити негативний результат тесту ПЛР пройденого не раніше ніж за 72 години до в'їзду. Якщо ж у вас є сертифікат про повну вакцинацію в тому числі препаратом Супутник V, проходити дослідження на covid-19 не потрібно. Необхідно пред'явити лише відповідний сертифікат.


Хорватія - громадянам Російської Федерації, вакцинованим вакциною Супутник V або тим, що перехворіли на covid-19 - немає необхідності пред'являти результати ПЛР-тесту або тесту на антигени до відправлення до Хорватії. Їм необхідний лише сертифікат про вакцинацію або довідка про перенесену коронавірусну інфекцію з держпослуг.


Всім іншим охочим відвідати Хорватію, потрібен негативний результат ПЛР-тесту зробленого не раніше ніж за 72 години до прильоту або експрес-тест за 48 годин.


Естонія - для в'їзду в країну туристам з Російської Федерації, які вакциновані вакциною Супутник V, знадобиться лише сертифікат про проходження повного курсу вакцинації. Другу вакцину необхідно отримати мінімум за 21 день та максимум за рік до прибуття.


Всю актуальну інформацію про відвідування країн Європейського Союзу, а також інших держав ви можете перевірити на офіційному сайті федерального агентства з туризму у Російській Федерації.



Країни Європейського Союзу, які відкриті для туристів з України


Щодо громадян України, то для них на сьогоднішній день відкриті для відвідування практично всі країни Європейського Союзу. Однак для того б вас пусти в ту чи іншу країну - вам необхідно мати сертифікат про проходження повного курсу вакцинації препаратами, затвердженими Європейським агентством лікарських засобів (Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna, AstraZeneca). Так само допускаються українські громадяни, які перехворіли на коронавірус не раніше ніж за 6 місяців до дня перетину кордону.


Проте є кілька країн Європейського Союзу, які беруть невакцинованих українських туристів. Для перетину кордону знадобиться негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше як 72 години до прибуття в країну чи тест на антиген, 48 годин до перетину кордону. До таких країн відноситься:

  • Швеція

  • Фінляндія

  • Греція

  • Хорватія

  • Португалія

  • Італія

  • Угорщина

  • Словенія

  • Румунія

З 30 жовтня в'їзд до Республіки Болгарія можливий тільки для тих громадян, які мають постійний або довгостроковий дозвіл на проживання в країні, а також для членів їхніх сімей.


З 22 листопада в Австрії набув чинності загальнодержавний карантин та закрилися всі ресторани, кафе, бари, готелі та хостели у зв'язку з чим, в'їзд іноземних громадян на територію Австрії – неможливий.


Перевірити актуальну інформацію щодо правил перетину Європейських кордонів для українців ви можете на офіційному державному ресурсі.


Білорусь


Для громадян Республіки Білорусь не все так просто на жаль. На сьогоднішній день виїзд із країни з метою туризму – неможливий.


Перевірити всю актуальну інформацію ви можете на офіційному порталі Держприкордонкомітету.



61 перегляд0 коментарів
bottom of page