top of page

Дайджест новин Румунії за минулий тиждень

Послаблення карантинних обмежень на період різдвяних свят. Банкнота з «жіночим характером». Європейська мінімальна заробітна плата.

Послаблення карантинних обмежень на період різдвяних свят. Банкнота з «жіночим характером». Європейська мінімальна заробітна плата.
Дайджест новин Румунії за минулий тиждень

Головною подією минулого тижня стала заява влади Румунії про послаблення карантинних обмежень на період різдвяних свят


7 грудня було опубліковано ініціативу Комітету з надзвичайних ситуацій Румунії, згідно з якою напередодні різдвяних та новорічних свят будуть пом'якшені чинні обмеження.


Місцева влада планує дозволити в період з 23 грудня по 5 січня цілодобову роботу кафе та ресторанів. Також буде відмінено обов'язковий масочний режим на вуличних заходах.



 

Національний банк Румунії вперше випустив банкноту з «жіночим характером»


Це перший законний платіжний засіб в історії румунської незалежності, на якому зображена жінка: Катерина Теодорою, героїня Першої світової війни, яка стала першою жінкою-офіцером у румунській армії.


Влада Румунії пояснила, що випущені кошти повністю відповідають суспільним вимогам та інтересам, а також допоможуть зміцнити гендерну рівність.


 

Європейська мінімальна заробітна платня для Румунії. Директива ЄС щодо мінімального окладу праці.


«Завдяки цій директиві Румунія наблизиться до гідного життя, яке передбачається заробітною платою західноєвропейських країн. Так ми подолаємо бідність і станемо країною, в якій усі румуни житимуть так, як вони на те заслуговують»

каже Ойген Томак.


Відомо, що між трьома основними інститутами ЄС — Європейським парламентом, Радою ЄС та Європейською комісією — розпочалися переговори щодо формування спільної Директиви щодо мінімального окладу праці, яка стосуватиметься всіх країн-учасниць співдружності. Очікується, що це допоможе понад 25 мільйонам робітникам вийти на вищий рівень життя.



18 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page