top of page

Путін погрожує Заходу: Ми готові до військових дій

Росія готова до військово-технічних заходів, якщо НАТО наблизиться до російських кордонів, заявив у вівторок президент Володимир Путін. Він додав, що він буде жорстко реагувати на дії противника.

Володимир Путін погрожує заходу війною якщо НАТО наблизиться до російських кордонів
Президент Росії Володимир Путін
Якщо явно агресивна лінія наших західних колег продовжиться, ми вживемо адекватних військово-технічних заходів і жорстко відреагуємо на ворожі дії

сказав глава Кремля.


Російський президент говорив про агресивність західних країн у період зростання напруженості, коли країни НАТО попереджають про концентрацію десятків тисяч російських військ біля кордону з Україною та загрозу можливого російського втручання в цю країну в перші місяці наступного року. Москва відмовляється від цих висловлювань, заявляючи, що може переміщувати свої збройні сили за своїм бажанням в межах свої кордонів, але в той же час неодноразово критикує переміщення сил Альянсу в межах кордонів країн-членів НАТО.


Адже ми були майже союзниками із Заходом, каже Путін


У той же час Путін висловив збентеження з приводу розширення НАТО на схід з часів холодної війни, незважаючи на колишні майже союзницькі відносини між Москвою і Заходом. За його словами, розширення НАТО на схід є наслідком ейфорії та хибних уявлень після закінчення холодної війни.



Москва хоче отримати юридично зобов'язані гарантії безпеки від Сполучених Штатів у зв'язку з наближенням НАТО до російського кордону.

Нам потрібні довгострокові, юридично зобов'язані гарантії

сказав Путін.


Але ми з вами добре знаємо, що це неможливо, тому що Сполучені Штати легко вийдуть з усіх міжнародних договорів, які з тих чи інших причин стають їм нецікавими чи невигідні. Легко! І чи пояснять вони щось? Нічого. Як і у випадку з Договором про протиракетну оборону.

Путін сказав, що втомився від західних маніпуляцій міжнародним правом.


Ми всі добре знаємо, що західні країни діють за тисячі миль від своєї національної території під різними приводами, дбаючи про власну безпеку. А коли їм заважає міжнародне право і Статут ООН, вони заявляють, що все застаріло та непотрібне. Коли щось відповідає їхнім інтересам, вони відразу посилаються на норми міжнародного права, Статут ООН, міжнародне гуманітарне право і так далі.

сказав Путін.


Він нагадав, що призначення відповідальних за переговори про гарантії безпеки між Російською Федерацією та США було ідеєю президента США Джо Байдена.



18 переглядів0 коментарів
bottom of page