top of page

ТОП-3 новини | Дайджест тижня

Оновлено: 27 лист. 2021 р.

1. Єврокомісія виключила Україну із зеленого списку. 2. Всім українцям які виготовлять собі паспорти нового зразку - візи в Польщу вже відкрити не вийде. 3. Тепер українці які планують відкрити Чеську візу можуть проплатити сервісний збір не тільки через Ідея Банк та Кредо Банк, а й через Приват Банк в тому числі й через Приват24.

ТОП-3 новини | Дайджест тижня

Єврокомісія виключила Україну із зеленого списку


Ця новина відразу почала з'являтися скрізь де тільки можна тому, що це виключення може за собою потягнути відміну безвіз та створити дуже багато проблем для українців з в'їздом на територію Євросоюзу.


Тут відразу пояснимо. Те, що Єврокомісія виключила Україну із зеленого списку взагалі нічого не означає тому, що по-перше кожна країна Євросоюзу приймає таке рішення самостійно. По-друге ні Польща ні Чехія ні будь-яка інша країна - це рішення ще не ухвалили. По-третє, рішення від Європейської комісії носить всього лише рекомендаційний характер і ніяку країну ні до чого не зобов'язує. Ніяких змін ні по безвізу ні по перетину кордону не відбулося. Все залишається точно так само як було до цього.

 

Всім українцям які виготовлять собі паспорти нового зразку - візи в Польщу вже відкрити не вийде


Пояснюємо - мова йде про те, що у Верховній раді з'явилася законодавча ініціатива про те, що для нового виду паспортів які видаються в формі ID карток вже не будуть додатково надавати витяг в якому буде відображена адреса вашої реєстрації тому, що ця інформація буде відображатися в додатку "Дія". Інформація про це з'явилася на Урядовому порталі.


По-перше - це всього лише ініціатива, тобто це навіть не законопроект і тим більше не офіційно ухвалений закон. По-друге, навіть якщо такий законопроект зареєструють, а потім навіть і ухвалять, то разом із цим влада створить механізм який дозволить через "Дію" або іншим способом продовжувати подавати документи та відкривати візи.

 

Тепер українці які планують відкрити Чеську візу можуть проплатити сервісний збір не тільки через Ідея Банк та Кредо Банк, а й через Приват Банк в тому числі й через Приват24.


На офіційному сайті компанії VFS Global з'явилася інформація, що з 8 листопада 2021 року заявники мають можливість оплатити сервісний збір для отримання дати подачі документів до Візового центру Чехії онлайн через сайт/додаток чи термінал Приват банку. Оплата там є досить простою.



Останні пости

Дивитися всі
bottom of page