top of page

Нові зміни для українських заробітчан в Польщі у зв'язку зі штамом "omicron"

Для українців які планують поїхати до Польщі або вже там знаходяться - знову з'явилися нові зміни у зв'язку з новим штамом коронавірусу який називається "Омікрон". Про зміни повідомив міністр охорони здоров'я Польщі - Адам Недзельський.

Польща приймає нові карантинні обмеження у зв'язку з новим штамом коронавірусу "omicron"
Нові зміни для українських заробітчан в Польщі у зв'язку зі штамом "omicron"

Всі нові зміни поділяються на два типи - для тих людей які вже знаходяться в Польщі та для тих хто тільки планує поїхати до Польщі.


Для тих українців які тільки планують поїхати в Польщу, головною зміною є те, що тепер не пізніше ніж за 24 години до моменту перетину кордону - обов'язково потрібно зробити тест на коронавірус. Звертаємо увагу, що таке нововведення стосується абсолютно всіх людей, як вакцинованих так і не вакцинованих. Починаючи за 15 грудня тест буде потрібно робити всім без винятку. Які саме буде потрібно робити тести, ПЛР чи антиген-тести - поки що не зрозуміло. Так само незрозумілою залишається ситуація з тим де саме потрібно робити тести. До прикладу, по прильоту, по приїзду чи ще в країні звідки їде людина.


Ще одним важливим моментом є те, що якщо ви не вакциновані, то наявність тесту не звільнятиме вас від обов'язкового проходження вакцинації. Тобто інформацію міністр озвучив, але як завжди без детальних інструкцій.



Люди які вже перебувають на території Польщі. Зміни полягають в тому, що з 15 грудня на 75% зменшиться кількість громадського транспорту, а це в свою чергу може ускладнити процес доїзду до роботи тим українцям які до цього користувалися саме таким видом транспорту. Також закриються клуби та дискотеки, а в кінотеатрах, театрах та інших закладах, кількість людей які не є вакцинованими зменшиться до 30%. Тобто якщо ви не вакциновані, то ці заклади відвідати ви зможете лише втому випадку, коли не буде заповнений ліміт.


Зрозуміло, що все це робиться для того щоб максимально обмежити поширення нового штаму коронавірусу, а також змусити всіх людей які ще не вакциновані, все таки зробити собі вакцинацію.


Крім цього з'явилися й інші дрібні зміни. До прикладу перехід на дистанційне навчання учнів в школах з 20 грудня по 9 січня. Також є багато інших мінімальних змін на яких не будемо акцентувати увагу.


Джерела інформації:



29 переглядів0 коментарів
bottom of page