top of page

Польські запрошення на два роки: приємні зміни для українських заробітчан

Важлива та приємна новина для українців, які планують поїхати на роботу в Польщу. З'явилася інформація про те, як буде працювати двох річне запрошення в Польщу на роботу.

Польські запрошення на два роки: приємні зміни для українських заробітчан

Забігаючи напере - це дійсно вирішить багато наявних проблем. Нагадаємо, що 29 січня 2022 року, вступлять в силу зміни в законі «Про іноземців». В ньому передбачено, багато змін з питань отримання: карт побуту, статусу резидента та багато всього іншого. Про все це, ми будемо писати, вже у найближчому майбутньому.


Сьогодні, поговоримо про актуальну тему для всіх українських заробітчан - це польське запрошення на роботу, терміном на два роки.


Вже з 29 січня, кожен хто має бажання поїхати до Польщі на роботу, зможе підготувати собі польське запрошення не на пів року, як це було раніше, а на цілих два роки. До цього, на практиці все виглядало, наступним чином:

  1. виготовлялося запрошення на пів року

  2. на його основі відкривалася пів річна віза або їхали з цим запрошення на роботу по безвізу

Зараз, із запрошенням на два роки, є можливість відкрити візу, відразу на один рік. Один рік тому, що це максимальний термін, на який можна відкрити візу, згідно польського законодавства. По завершенні вашої візи, тобто після того як пройде рік часу з моменту як ви відкрили візу на один рік, ви можете відкрити наступну візу, також на один рік, використавши, те саме запрошення, оскільки воно є дійсним два роки. Не вдасться, вас це зробити, у випадку, коли у період першого року, з моменту отримання запрошення, його буде анульовано. З яких причин анульовуються запрошення, у цій статті, говорити не будемо.


Наступна зміна полягає в тому, що завдяки запрошенням на два роки, взагалі зникають візові коридори. Тепер, про них можна буде забути, раз і назавжди. Як ми вже написали, після закінчення річної візи, ви зразу можете відкривати наступну візу, за тим самим запрошенням, без очікування, будь яких коридорів.


Важливим моментом є те, що візові коридори по безвізу - не скасовані. Там все буде працювати, так як раніше. Тобто, після 90 денного перебування в Польщі, 90 денний візовий коридор, зберігається.


З точки зору економії, у випадку з двох річними запрошеннями, також є плюси. Так як, віза відкривається відразу на один рік, то сервісний збір, потрібно буде платити, також один раз на рік.


Після всіх нововведень, що стосуються двох річних запрошень, які, нагадуємо, вступають в силу з 29 січня 2022 року - «воєводське», тобто, запрошення на один рік, фактично втрачає свою актуальність. Тому, що його не потрібно буде чекати декілька місяців, в той час, коли за дуже короткі терміни, можна зробити аналогічне запрошення, але на два роки.


Уряд Польщі дійсно пішов на зустріч робітниками з України, і таким чином показав, що він зацікавлений в українцях. Ще звертаємо вашу увагу на те, що такі двох річні запрошення будуть видаватися громадянам: України, Білорусії, Росії, Молдови, Грузії та Вірменії.

290 переглядів0 коментарів
bottom of page