top of page

Зміни при перетині кордону. Пропуск по закордонних паспортах

Оновлено: 20 квіт. 2022 р.

16 квітня 2022 року, на офіційній сторінці Facebook, Державної прикордонної служби України, з'явилася важлива інформація, яка стосується всіх хто планує свої поїздки за кордон після 16 квітня цього року.

ДПС України наголошує, що пропуск повнолітніх громадян України буде здійснюватися по закордонних паспортах відповідно до постанови КМУ від 27 січня 1995 року №57. Також зазначається, що у окремих випадках щодо осіб, які прямують за кордон з метою евакуації, лікування будуть прийматися окремі рішення щодо їх пропуску.


Виходячи з написаного розуміємо, що перетнути кордон по внутрішньому паспорту громадянина України, як це було раніше, можливості більше не має. Така можливість залишається тільки для осіб які евакуйовуються із територій де ведуться бойові дії або для осіб які виїжджають за кордон з метою лікування. Конкретно у цих випадках рішення буде прийматися індивідуально на кордоні і не гарантує того, що таку особу пропустять 100%.


Нагадаємо, що ми раніше писали матеріал, де вказували випадки передбачені законом коли чоловіки призовного віку (від 18 до 60 років) можуть перетинати кордон. Так от, ДПС України також зазначає, що у цих випадках для перетинання державного кордону громадяни крім паспортних документів, повинні мати також інші підтверджуючі документи.

 

Перед поїздкою, рекомендуємо пройти консультацію, щодо перетину кордону конкретно у вашому випадку у Державній прикордонній службі України.

0 800 218 808 – телефон гарячої лінії служби «Довіри».

+38 (044) 527-63-63 – для дзвінків із-за кордону.

 

Зараз непростий час для нас та країни. Якщо ви маєте бажання допомогти Збройним Силам України, то відвідайте сайт фонду «Повернись Живим». Зараз кожна гривня має значення.


Придбати «Зелену карту» на транспортний засіб онлайн!

Придбати страховку для поїздки за кордон онлайн!

Придбати страховку ОСЦПВ (ОСАГО) онлайн за 3 хвилини!

362 перегляди0 коментарів
bottom of page