top of page

Печера Оптимістична. Більше 260 кілометрів неймовірного підземного світу у вас під ногами

Ви коли-небудь чули про Печеру Оптимістичну? Це найбільша гіпсова печера в світі, яка знаходиться в Тернопільській області на околиці села Королівка, Україна. Ця печера має довжину більше 260 км і глибину до 20 м. Вона була відкрита у 1966 році і з тих пір приваблює дослідників, туристів і любителів пригод.

фотоілюстрація до Оптимістичної печери

Уявіть собі світ, що знаходиться прямо під вами. Світ, де темрява переплітається з кристалічними відблисками, де кожен крок веде вас глибше в невідоме. Цей світ існує. Він чекає на вас в печері Оптимістична.


Трохи сухих фактів:

  • Печера є геологічною пам’яткою природи загальнодержавного значення

  • Вона є гіпсовою печерою, яка увійшла до Книги рекордів Гіннеса як найдовша у світі

  • Сумарна закартована довжина ходів становить понад 267 км.

  • Займає площу близько двох квадратних кілометрів, що зумовлено численністю та звивистістю ходів

  • Складається з 15 відносно ізольованих районів, які відрізняються один від одного морфологією ходів, кольором і структурою гіпсу, кількістю кристалів, їхніми розмірами, формою, відтінком


Печера Оптимістична є справжнім дивом природи, яке захоплює своєю красою і різноманітністю. У печері є багато камер, коридорів, галерей, озер, кристалів і сталактитів. Деякі з них мають незвичайні назви, наприклад, "Монастир", "Метелик", "Казковий ліс" або "Океан". Кожна частина печери має свою історію і таємницю.


Печера Оптимістична є не тільки місцем для наукових досліджень, але й для розваг і навчання. У печері проводяться екскурсії, спелеологічні тренінги, фотосесії, концерти і навіть весілля. Також у печері є музей, де можна побачити раритетні знахідки, як-от скелети тварин, монети, зброю і одяг.



Печера Оптимістична - це унікальна можливість відчути себе дослідником і виявити новий світ під землею. Це також чудовий спосіб насолодитися природою і позитивними емоціями. Якщо ви у пошуках захоплюючих пригод, то ви обов'язково маєте тут побувати!


Медіа файли надані офіційним сайтом печери Оптимістичної.

bottom of page