top of page

Покинутий готель Del Salto в Колумбії. Легенди про нього перехоплюють дух

El Hotel del Salto - це одне з найбільш захоплюючих місць, які можна відвідати у своєму житті. Цей готель був побудований у 1928 році на краю водоспаду Текендама (Tequendama), що утворився на річці Богота (Bogotá). Готель мав славу розкішного курорту котрий приймав елітних гостей, але з часом він втратив свою популярність через забруднення річки та як наслідок висихання водоспаду, що спровокувало подальше закриття готелю. У 1990-х роках готель був закритий і з тих пір залишався покинутим дуже довгий період часу.


ілюстрація до покинутого готелю del Salto в Колумбії

Але попри закриття готелю та подальший його занепад не думайте, що це місце втратило свою чарівність та привабливість! Навпаки, готель Del Salto став магнітом для туристів та людей, котрі шукають пригод і таємничих та загадкових місць по всій планеті. На сьогоднішній день готель оточений легендами про привидів, самогубства і навіть сатанізм. Деякі кажуть, що тут можна почути крики людей, які стрибали з водоспаду, або побачити тінь колишнього власника готелю, який ходить по коридорах готелю. Інші стверджують, що тут відбуваються ритуали чорної магії і жертвопринесення.


Ніхто не знає, наскільки правдиві ці історії, але зрозуміло одне. Готель Del Salto має неймовірну та неповторну атмосферу. Тут можна відчути себе як у фільмі жахів, коли увійти у цей старий будинок, де повно пилу, павутини і розбитих меблів. Чітко спостерігаються залишки колишньої розкоші: каміни, люстри, фрески на стелях. Але разом з тим видно сліди вандалізму: графіті, розбиті вікна, купа сміття. Якщо споглядати з балкона водоспад, то мимоволі навіюються думки про тих, хто колись тут жив. Які емоції вони відчували перебуваючи у цьому місці? Які думки їх відвідували, коли вони дивилися на цю неповторну красу яка відкривається з готелю на долину та сам водоспад?



Готель Del Salto - це місце контрастів: краси і жаху, життя і смерті, минулого і сучасності. Воно, однозначно рекомендується до відвідування, якщо ви любите екстрим та гострі емоції. Але будьте обережні: це місце може зачарувати вас або налякати до смерті!


Зараз це місце позначене на карті як: Музей водоспаду Текендама (Tequendama Falls Museum), у наші дні тут розміщується Музей біорізноманіття та культури водоспаду Текендама (Casa Museo del Salto del Tequendama). Цей музей був створений після повної реставрації готелю на що було витрачено $410 тис.

bottom of page