top of page

Правила перевезення багажу та посилок за кордон

Правила перевезення основного багажу пасажирів


У вартість квитка входить 2 стандартних багажних місця 80*50*40 см, загальною вагою до 40 кг та ручна поклажа до 5 кг в салон автобуса.


При придбанні дитячого квитка з (знижка %) у вартість квитка входить 1 стандартне місце для багажу 80*50*40 см, загальною вагою 20 кг.


У разі перевищення пасажиром встановленого розміру та/або ваги багажу, пасажир доплачує за кожен надлишковий кілограм ваги додаткову плату в сумі 1,5€ за кілограм незалежно від напрямку перевезення багажу.


За об’єм, що перевищує встановлену вище зазначену норму, перевізником стягується додаткова оплата за такий багаж відповідно до наступної формули об’ємної ваги багажу («посилки»):

(ширина * висота * довжина) : 5000 = об’ємна вага багажу («посилки»)


Наприклад:

Об’ємна вага валізи стандартного розміру становить (80 * 50 * 40) : 5000 = 32 кг. У разі перевезення пасажиром багажу понад встановленого об’єму застосовується наступний розрахунок: багаж розміром (90 * 80 * 50) : 5000 = 72 кг / об’ємної ваги. 72 кг – 32 кг = 40 кг.


40 кг * 1€ незалежно від напрямку перевезення багажу = 40€ доплати


* Наполегливо просимо звернути увагу на дозволені розміри багажу. У разі перевищенні встановленого розміру вступає в дію формула розрахунку об’ємної ваги багажу, яка буде звичайно більшою ніж звичайна вага. Для уникнення непорозумінь попередньо контролюйте розмір багажу.


Правила перевезення автобусом посилок


Вартість перевезення «посилок» з України до Німеччини становить 1,5€ / кг.

Вартість перевезення «посилок» з Німеччини до України становить 1,8€ / кг.


Звертаємо увагу, що мінімальна вартість однієї «посилки» незалежно від напрямку транспортування, незалежно від меншої ваги багажу становить 20€. У разі, якщо вага «посилки» менша як 10 кг, а за своїм об’ємом перевищує 10 кг об’ємної ваги, до такої «посилки» застосовується формула об’ємної ваги:


(ширина * висота * довжина) : 5000 = об’ємна вага багажу («посилки»)


Звертаємо увагу, що при перевезенні «посилки» завжди застосовується більше значення (об’ємної ваги або фактичної ваги «посилки»).


Вартість «посилки» окремих категорій товарів:

  • конверт - 10€

  • телефон - 20€

  • телевізор - 50€

  • пральна машина - 100€

  • велосипед: (дорослий - 50€, дитячий - 30€)

Автобуси здійснюють перевезення «посилки» речей загального вжитку: одяг, продукти харчування, побутова хімія тощо.


«Посилки» цінних речей


Цінні речі передаються виключно з описом «посилки», яка передається (загальна підтверджена вартість, кількість, сума тощо). Грошові кошти передаються виключно особисто через водія автобуса за встановленими тарифами:

  • 100€ - 3%

  • 1000€ - 2%

  • понад 1000€ - за домовленістю з водієм але не більше 2%

Звертаємо увагу! За грошові кошти, що передавались приховано від водія в «посилці», водій та транспортна компанія відповідальності не несе!


Нова побутова техніка транспортується автобусом виключно за умови наявності документів, що підтверджують факт придбання даного товару (чек, квитанція, накладна, фактура тощо).


Перевезення ліків


Кількість препаратів, які можна взяти з собою обмежена — не більше п’яти упаковок ліків кожного найменування.


Зверніть увагу! Не всі препарати можна перевезти через митницю. У кожній країні є цілі списки заборонених речовин, які можуть входити до складу ліків, це насамперед наркотичні засоби, психотропні речовини і їх прекурсори, для перевезення яких необхідна ліцензія.


Також забороненими є кодеїн та ефедрин, які входять до складу деяких пігулок від кашлю.


Якщо заборонені для перевезення ліки прописані лікарем, згідно з митними правилами ЄС, можна провозити до 20 таблеток препарату з упаковкою, інструкцією і рецептом з печаткою і підписом лікаря.


Перевозити рідинні препарати можна флаконами не більше 100 мл. в багажі або ручній поклажі, попередньо запакувавши в прозорі герметичні пакети.


Якщо лікарем призначений курс лікування, який не можна переривати, а ліки, які прописані, містять заборонені речовини то потрібно мати при собі такі документи:

  • копію медичної картки

  • виписаний рецепт

  • чек з аптеки, де були придбані ліки

  • довідка від лікаря із зазначеним діагнозом, вказаними терміном лікування та необхідною кількістю ліків

Ці документи повинні бути затверджені печаткою відповідної медичної установи та підписані головним та сімейним лікарями.

 

Зараз непростий час для нас та країни. Якщо ви маєте бажання допомогти Збройним Силам України, то відвідайте сайт фонду «Повернись Живим». Зараз кожна гривня має значення.


Придбати «Зелену карту» на транспортний засіб онлайн!

Придбати страховку для поїздки за кордон онлайн!

Придбати страховку ОСЦПВ (ОСАГО) онлайн за 3 хвилини!

1 527 переглядів0 коментарів
bottom of page